пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Книжковий дрес-код «Класна класика»


В рамках Тижня молодіжної книги 22 березня  у відділі абонемента    відбувся  цікавий  захід - книжковий дрес-код «Класна класика».
Відкрила зустріч працівник  відділу Христина Мацків,  яка запросила присутніх до роздумів про літературу, яка  надихає, робить нас розумнішими, про яку варто було б знати – це, безперечно, книги класиків літератури – будь-то української  чи зарубіжної.
З захопленням старшокласники ЗОШ №11 та №20 зустріли виступ   асистента кафедри,  кандидата філологічних наук , викладача Чернівецького національного університету ім. Ю.  Федьковича  Світлани Іванівни Вардеванян.  Науковець  розповіла , як книга стає класичною та звернула особливу увагу на багатошаровість  української класичної літератури.  Світлана Іванівна презентувала саме ті  сучасні українські книги,  які можна вважати обов`язковими для читання молоді.
На захід завітав відомий буковинський поет, перекладач, член Національної спілки письменників України Василь Васильович Васкан, який  присвятив класикам української та буковинської літератури багато поетичних рядків, зокрема,:Івану Франку, Ользі Кобилянській, Юрію Федьковичу ,  Міхаю Емінеску, Марії Матіос  та ін.
Завідувач відділом  Катерина Павлівна Сергійчук презентувала  учням виставку-імпульс  «Цікавинки класики» та запросила  стати користувачами бібліотеки і скористатися її багатим та різноманітним книжковим фондом.



























































Немає коментарів:

Дописати коментар