вівторок, 4 лютого 2020 р.

Літературна презентація "Антологія присвяти"

Літературна презентація "Антологія присвяти" відбулась в стінах читальної зали філії 4 лютого. Для участі в ній в бібліотеку завітали відомі творчі люди Буковини: письменники, співаки, художники. Голова обласної організації НСПУ Василь Тодорович Джуран презентував дві книги, присвячені людям, які залишили незабутній слід в мистецькій та літературній історії Буковини.

У вересні минулого року відійшов у вічність Анатолій Фартушняк — автор перших пісень популярного колись ансамблю «Смерічка». Презентована книга  «Крила моєї долі» стала останньою в його біографії. 
Василь Тодорович розповів про поета- пісняра, запропонував долучитись до спогадів про творчу співпрацю тих, хто стояв біля витоків української естрадної пісні: Н.Яремчука, В.Зінкевича, Л.Дутківського.
Хорошим доповненням до  виступу стали  мелодії та відомі пісні із репертуару ансамблю "Смерічка" у виконанні студента кафедри музики ЧНУ ім. Ю. Федьковича Василя Чигрина.
Продовженням заходу стала презентація  книги віршованих та пісенних присвят Володимирові Івасюку "Літургія". Спогадами та поетичними присвятами поділились з присутніми автори: Віталій Демченко, Оксана Довгань, Василь Місевич, Сергій Луцяк, Микола Лисич.
З захопленням зустріли присутні виступ народного артиста України Івана Дерди, який майстерно  виконав пісні Володимира Івасюка.
Третьою презентованою книгою стало видання, присвячене рідній мові - збірка конкурсних робіт "РЕ-МО-ВИ". Про книгу, історію її видання,  значення  рідної мови в житті кожної людини та всього суспільства говорили : письменник та голова обласної організації НСПУ Василь Джуран, член товариства "Просвіта" Тамара Мінченко, заслужений художник України Манолій Тирон.
На закінчення заходу бібліотеці були подаровані книги, що презентувались.
 

 




 


 
 

 









































1 коментар:

  1. Дякую за проведення такого важливого заходу на передодні річниці смерті М.Г. Івасюка. Добре, що на заході читали поезії ті поети, яких твори надруковані в книзі.

    ВідповістиВидалити