пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Віртуальна подорож у часі "Відкриваємо Буковину мандруючи"

Буковина - дуже цікавий та колоритний край, який радо зустріне  та залишить в захваті! Чернівецька область має чим зацікавити та здивувати мандрівників. Вдале географічне розташування, сприятливі кліматичні умови, багатство рельєфу, історико-культурна спадщина, тривале співіснування різних культур та традицій на невеликій території – усе це є ідеальною передумовою розвитку туристичного потенціалу Чернівецької області.

З метою зацікавлення молоді історію, традиціями рідного краю та популяризації  внутрішнього туризму працівники ФОЮ провели День нової книги та віртуальну подорож у часі «Відкриваємо Буковину мандруючи».

Завідувачка читальної зали філії Валентина Кухлій познайомила старшокласників ліцею №3 медичного профілю з новинками краєзнавчої літератури. Особлива уваги спікерки була звернута на роман Марії Матіос «Букова земля», за мотивами якого з ініціативи ЧОУНБ ім. М.Івасюка було створено кілька туристичних маршрутів.

Про Чернівецький меморіальний музей Володимира Івасюка як про одну з туристичних принад Буковини розповіла наукова співробітниця Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка Олена Горобієвська та запросила у віртуальну подорож музеєм. Також вона  презентувала виставку світлин «Мандрівки Володимира Івасюка Україною» з фондів музею. Захоплення у слухачів викликала розповідь науковиці про подорожі композитора рідними Карпатами.

Наймолодший гід-екскурсовод України, член Асоціації працівників туристичного супроводу Буковини Ярослав Адамчук (представник Гільдії нічних провідників Пан Ярко) занурив присутніх у віртуальну подорож часом Чернівцями і Буковиною. Екскурсовод за допомогою мультимедійної презентації розповів про найцікавіші туристичні локації Буковини: Смугарські водоспади, туристичні локації міста Вижниці, гору Томнатік, схили Дністра, Чернівецьку, Красноїльську, Вашківецьку Маланки і т. ін. Родзинкою  презентації стали розповідь пана Ярка про велоподорож Україною та його особистий проєкт «Нічна екскурсія Чернівцями».

Всіх кого цікавить краєзнавча література запрошуємо відвідати філію обслуговування юнацтва.











  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар