вівторок, 30 листопада 2021 р.

Ситуативна гра «Вчинок та його відлуння» (До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом)

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день - важлива нагода для підняття поінформованості молоді про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з цією хворобою та причини, які її  викликають.  Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

Важливо навчитися керувати своїми емоціями і вчинками, аби не нашкодити собі та оточуючим.  Тому варто усвідомити, що тільки здоровий спосіб життя, поведінка та вчинки молодої людини є гарантом запобігання ризику інфікування ВІЛ.

З метою підвищення обізнаності юнацтва про ВІЛ/СНІД   відділ абонементу ФОЮ  за сприяння Управління молоді і спорту Чернівецької ОДА влаштував  для старшокласників Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 ситуативну гру «Вчинок та його відлуння». 

Спікери гри лікар - медичний психолог КНП"Міський клінічний пологовий будинок 2"  Ірина Толмачова та працівники  БО «100% життя. Чернівці» Ольга Брандес-Шитікова  та Ірина Лазоревич розповіли старшокласникам про шляхи передачі ВІЛ-інфекції та етику спілкування з ВІЛ-інфікованими людьми.  Під час розповіді спікери використали відеоролик про ВІЛ/СНІД, створений студентами КЗ «Чернівецький обласний фаховий коледж ім. С. Воробкевича». За допомогою ігрових вправ «Скріпка» та «Надірвані листки» тренери дали змогу учням самостійно прийти до висновку, як легко можна зруйнувати власне здоров’я та як важко його відновити.

Начальник Управління молоді і спорту Чернівецької ОДА заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м в приміщенні, учасник Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах Іван Гешко закликав юнаків і дівчат вести здоровий спосіб життя та займатися спортом. З рук очільника управління та головної спеціалістки управління Ольги Кабан ліцеїсти отримали пам’ятні подарунки з автографом видатного спортсмена.

Працівники бібліотеки  запросили учасників заходу стати користувачами бібліотеки та запропонували книги з правової та медичної тематики.








Немає коментарів:

Дописати коментар