вівторок, 21 червня 2022 р.

Година права «Людина і свободи: сторінками Конституції України»

День Конституції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року.

З метою популяризації правових знань для користувачів ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка та гостей міста ВПО 21 червня відбулася година права, присвячена Дню Конституції.

На захід були запрошені волонтер системи безоплатної правової допомоги, студент юридичного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича Назар Шеремета та комунікатор Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги в Чернівецькій області Тарас Лазарук. Своє спілкуваня з присутніми спеціалісти розпочали  з історії створення Конституції. 

За допомогою мультимедійної презентації Назар Шеремета  пояснив дітям їх права  та  яким чином вони реалізуються в Україні.

Тарас Лазарук спонукав дітей і дорослих до активної дискусії про порушення прав людини у мирний час та під час воєнних дій в Україні.

Спеціалісти не оминули  такі важливі теми, як домашнє насилля, булінг та  дали дієві поради, куди потрібно  звертатися, якщо необхідна юридична консультація. Фахівці пояснили, кому правова допомога надається безкоштовно. Діти і дорослі активно брали  участь у обговоренні та змогли отримати відповіді на запитання, які їх хвилюють. Насамкінець  зустрічі кожен юний учасник отримав Паспорт прав дитини. Зустріч була  цікавою та змістовною, невимушеною як для дітей, так і для дорослих.

Увазі присутніх запропоновано  книжкову виставку «На всі випадки життя: право від А до Я», яку підготували бібліотекарі ФОЮ.























 

Немає коментарів:

Дописати коментар