пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Казкотерапія «Казка в гості завітала» ( Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну»)

Казкотерапія — один з найменш травмонебезпечних і безболісних способів психотерапії. Суть її полягає у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії реальністю, дозволяє вступити у боротьбу з власними страхами та комплексами.

24 червня арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» запросила в гості психотерапевтку із Запоріжжя Вікторію Шереметьєву. Психологиня запропонувала дітям та батькам розповісти, які казки їм найбільше подобаються, та охарактеризувати улюблених героїв. Більшість назвала найбільш привабливими рисами героїв доброту і сміливість. Далі пані Вікторія прочитала частину казки, яка до цього була невідомою дітям, і запропонувала самим придумати і намалювати її закінчення. Діти та дорослі розділилися на команди, які стали творцями нової казки. Вони мріяли, фантазували, малювали, сміялися і раділи цікавим ідеям. Батьки активно допомагали дітям, а це неабияк сприяє згуртованості  родин та дає можливість краще зрозуміти одне одного. Переможницею стала команда, яка зробила акцент на доброті і любові. 

Зустріч з казкою допомогла юним користувачам ФОЮ та родинам ВПО краще зрозуміти свої почуття та відчути впевненість у власних силах. Отже казкотерапія корисна для всіх!


















 

Немає коментарів:

Дописати коментар