четвер, 2 лютого 2023 р.

День безпечного інтернету «Ми з Інтернетом – друзі» (ШСАП)

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету. Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.
Мобільні телефони, комп’ютери та Інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для спілкування, освіти, праці, відпочинку та творчої самореалізації особистості. Люди, які добре знають комп’ютер та Інтернет, більш адекватно оцінюють свої здібності та можливості, вони більш цілеспрямовані та кмітливі. В той же час можна сміливо констатувати недостатній рівень інформування населення України щодо правил безпечної роботи в Інтернеті.
З метою привернення уваги до проблем порушення прав і свобод людини в інтернеті та шляхів їх подолання ШСАП «Пізнай себе» запросила на зустріч із старшокласниками Чернівецького ліцею №3 медичного профілю старшого інспектора відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Чернівецькій області капітана поліції Анну Харену та керівницю кіноклубу «Docudays UA» при ЧОУНБ ім. М. Івасюка Галину Добровольську.
Галина Добровольська запропонувала увазі підлітків відеоролики, які спонукають молодь замислитись над правилами безпечної поведінки в соцмережах та вказала телефони гарячих ліній для дітей, куди можна звернутися в разі небезпеки.
Анна Харена розповіла учням про загрози, які можуть чекати їх в інтернеті: комп’ютерну залежність; розходження між реальним «я» і своїм інтернет-образом; доступ до небажаного контенту (пропаганда насильства, наркотиків, порнографія, групи смерті і т.і); виманювання інформації з метою шахрайства; зараження комп’ютера шкідливим програмним забезпеченням. Особливу увагу правниця звернула на онлайн- насильство: кібербулінг – одну з форм переслідування дітей та підлітків, кібер-грумінг – входження в довіру до підлітка з метою використання в сексуальних цілях. Отримані знання ліцеїсти закріпили за допомогою ситуаційної гри «Розірви коло насильства».
Керівниця ШСАП Ірина Хліповська презентувала сучасну художню літературу та літературу нон-фікшн, яка розповідає про історію та роль технологій у нашому житті та торкається захоплюючого світу соцмереж.
























Фото: Валентина Кухлій








 

Немає коментарів:

Дописати коментар