неділя, 1 жовтня 2023 р.

Цикл заходів до Всеукраїнського дня бібліотек.

30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек - свято бібліотекарів та любителів книг. Сучасна бібліотека - особливе місце. Це відкритий кожному безмежний інформаційний світ, це справжня скарбниця, яка зберігає в собі пам'ять та мудрість народів. Для більшості людей бібліотеки - це частина їхнього життя. Тому 30 вересня - свято для всіх причетних до бібліотеки та для всіх, хто любить книгу.
З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відділ обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка з 25 вересня розпочав цикл заходів, присвячених цьому святу, із Тижня відкритих дверей “Бібліотека - вікно у тисячі світів”, під час якого всі бажаючі могли безкоштовно записатися до бібліотеки та стати її користувачами.
На протязі тижня всі відвідувачі мали змогу ознайомитися з цікавими книжковими виставками: “Буковина літературна”, “Цікава фантастика” та ювілейна виставка “Серце віддане дітям” - до 105 - річчя від дня народження Василя Олексійовича Сухомлинського (1918 - 1970), українського педагога, прозаїка.
27 вересня до Всеукраїнського дня бібліотек бібліотекарка відділу Марина Ращик прийняла участь у Всеукраїнському бенефісі бібліотекаря «Бібліотекар як автор, письменник, поет» на платформі Zoom, який організувала Державна бібліотека України для юнацтва. Бібліотекарі з усієї України читали власні поезії, знайомились з творчими здобутками колег, ділились думками та емоціями. Марина презентувала колегам вірші, присвячені Чернівцям.
На завершення циклу 29 вересня у відділі обслуговування юнацтва відбувся майстер - клас “Бібліотека - острів творчості і талантів”. Постійні читачі книгозбірні та гості нашого міста (родини ВПО) прийняли участь у майстер - класі, під керівництвом письменниці, журналістки та майстрині Марини Провоторової.
Розпочали свою творчу діяльність із спільного створення листівки - побажання для бібліотеки. Кожен студієць арт - студії “Стібok - ми зшиваємо країну” за допомогою пензліків і фарб мали змогу залишити своє побажання або враження про нашу книгозбірню.
Основним завданням майстер - класу було створення універсальної обкладинки для книги, зошита чи записника. Кожен учасник з захопленням власноруч створював оригінальну та унікальну обкладинку з фетру.
Наприкінці зустрічі пані Марина подарувала нашій бібліотеці записничок в обкладинці, яку створила особисто, для відгуків чи улюблених цитат із прочитаних книг.
По численним проханням студійців, такі теплі і креативні зустрічі будуть продовжуватися. Адже сучасна бібліотека - це місце, де творяться справжні дива!































Фото: Валентина Кухлій, Крістіна Мацків, Марина Ращик.









Немає коментарів:

Дописати коментар