пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

Майстер-клас «Місто, що надихає...» (До Дня міста Чернівці)


7-8 жовтня у Чернівцях відзначають 615 річницю із заснування міста. Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» при ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка долучилася до святкування майстер-класом «Місто, що надихає».
Натхненниця арт-студії письменниця і майстриня Марина Провоторова запропонувала учасникам майстерки цікаву вікторину «Що ви знаєте про Чернівці?» З відповідями допомагали бібліотекарки, які запропонували огляд книжкової виставки, що розповідає про історію і культуру Чернівців. Гостей нашого міста зацікавила розповідь Валентини Кухлій про оригінальні традиції, як от запалювання ліхтаря "Світло Панської вулиці”, яке відбувається щосуботи, та як кожного дня, незалежно від погоди, сурмач на вежі ратуші грає «Марічку» і повідомляє чернівчанам, що настав полудень. 
Невимушеному спілкуванню і кращому знайомству юних чернівчан та гостей з інших міст України сприяла невеличка ігрова вправа «Дзеркало», яку запропонувала пані Марина. 
З чудовим настроєм під керівництвом майстрині учасники взялися до створення вітальної листівки місту Чернівці. В листівках були застосовані логотип міста та прикраси з кольорами традиційної буковинської вишивки. На звороті листівок юні учасники написали найкращі побажання Чернівцям, висловили заповітні мрії про мир, майбутнє, а наші гості написали слова вдячності місту, яке стало другою домівкою.







Фото: Валентини Кухлій,  Ірина Хліповська



Немає коментарів:

Дописати коментар