четвер, 19 жовтня 2023 р.

ІІІ обласний книжковий фестиваль «БукФест». День І

18 жовтня в межах ІІІ обласного книжкового фестивалю «БукФест» відбулася літературна зустріч з  відомою українською письменницею жанру фентезі, журналісткою, волонтеркою, лауреаткою літературних премій Дарою Корній. Головними мотивами творчості письменниці  є українська міфологія та прадавні вірування предків. З під її пера вийшла трилогія «Чарівні істоти українського міфу»,  романи «Гонихмарник», «Зворотний бік світла», «Зірка для тебе», «Зворотний бік темряви», «Щоденник мавки» та ін., книги для дітей. У відділі обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка  на зустріч з Дарою Корній завітали читачі кількох поколінь, чернівчани та гості нашого міста, фанати творчості письменниці і ті, хто тільки знайомиться її книгами. Зустріч розпочалася теплим музичним привітанням від заслуженої артистки України Олени Урсуляк, яка виконала духовний гімн України «Боже великий єдиний» та налаштувала на позитивний настрій українською піснею «Якби я вміла вишивати», яка співзвучна з творчістю Дари Корній. Старше покоління, серед яких були представники КУ «Турбота» та ВПО, зацікавили мотиви творчості письменниці та історичне підгрунтя її романів. А розмова із старшокласниками гімназії № 12 «Лідер» та активними відвідувачами бібліотеки вилилася в обмін думками про таку дорослу тему як зрада.  Звісно, прихильники таланту змогли отримати омріяний автограф, зробити селфі з улюбленою авторкою та придбати нові твори.

Неформальне спілкування з Дарою Корній продовжилось у КУ "Молодіжний центр Чернівців "Резиденція молоді", де до неї приєдналася українська письменниця, сторітелерка, копірайтерка, інстаблогерка та книжкова оглядачка Анастасія Нікуліна. А. Нікуліна є авторкою романів «Більше нікому», «Сіль для моря або Білий кит», «Зграя», «Завірюха», низки збірок. Вона працює у різних жанрах та пише для широкої аудиторії.  Дара Корній запропонувала своїм прихильникам замислитись про те, як народжуються міфи, розповіла про дохристиянські витоки українських казок і легенд. Анастасія Нікуліна дала поради тим, хто починає писати, як варто зацікавлювати читача, та наголосила, як важливо буди чесним з читачем.

Оскільки обидві письменниці є надпопулярними серед молодіжної аудиторії і є виразниками її думок надій, сподіваємось на наступні зустрічі у стінах нашої бібліотеки.






































 

Немає коментарів:

Дописати коментар