пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

ІНФОРМАЦІЙНА БЕСІДА-ПРОПОЗИЦІЯ "КЛИЧУ В СВОЮ ПРОФЕСІЮ"


Профорієнтаційні заходи  дозволяють зрозуміти, який вид професійної діяльності  більше підходить молодій людині, допомагає їй оцінити власні здібності, інтереси та усвідомлено обрати майбутню професію.

З  метою надання абітурієнтам можливості  оцінити власний потенціал та розробити стратегію майбутнього кар’єрного зростання у відділі обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулася інформаційна бесіда-пропозиція «Кличу в свою професію». На зустріч з дев’ятикласниками Чернівецької гімназії №18 завітали фахівці Вищого професійного училища №3 та Чернівецького політехнічного фахового коледжу.

Викладачі спеціальних дисциплін ВПУ №3 Ілона Мельник та Катерина Яковлева розповіли учням про професії кравця, закрійника, квіткаря, модистки головних уборів, перукаря-модельєра, манікюрника, яких готує училище. Навчальний заклад виховує висококваліфікованих спеціалістів, здатних конкурувати на міжнародному ринку праці, дає поштовх для започаткування власного бізнесу, допомагає розвинути творчі та спортивні таланти. Студенти училища мають визначні досягнення на міжнародних змаганнях та конкурсах з професійної майстерності; беруть участь в благодійних акціях та займаються волонтерською діяльністю.Директорка Чернівецького  політехнічного фахового коледжу Людмила Іванівна Фесік розказала про необхідність забезпечення країни висококласними фахівцями галузей, які є прогресивними сьогодні і будуть такими завтра. Це -інженери програмного забезпечення, електронних комунікацій та радіотехніки, архітектори та містобудівники, техніки-будівельники і виконроби, яких готують в ЧПФК. Ці професії є надважливими в повоєнному відновленні України, тому держава зацікавлена в нових фахівцях. Викладачі та студенти коледжу проводять величезну волонтерську роботу, яка допомагає нашим захисникам на фронті. Людмила Іванівна продемонструвала присутнім кілька  дронів, створених студентами коледжу, та навіть показала їх в дії. Викладачка спеціальних дисциплін Анастасія Сушима за допомогою симулятора допомогла гімназистам спробувати себе в ролі керівників дронів.

На завершення заходу кожен з учасників отримав інформаційні буклети-пропозиції ВПУ№3 та ЧПФК.































 Фото Мацків Крістіни


Немає коментарів:

Дописати коментар