понеділок, 22 квітня 2024 р.

ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я "ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ - ШЛЯХ ДЛЯ ВСІХ"

 

Здоровий спосіб життя (ЗСЖ)— це раціональне та ефективне використання власних життєвих ресурсів. Він включає в себе  раціональне та здорове харчування, регулярну фізичну активність, якісний та достатній сон, психічну рівновагу, безпечні умови життя та праці, позитивні взаємовідносини з оточуючими. Звісно, частиною ЗСЖ є відмова від шкідливих звичок. Цим важливим напрямкам розвитку молодої людини було присвячено чергове заняття ШСАП при відділі обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка, яке відбулося  у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї № 4.

Керівниця ШКСАП Ірина Хліповська розповіла старшокласникам про складові здорового способу життя та порекомендувала новинки літератури, які допоможуть у саморозвитку особистості та дають життєво необхідні поради саме для того конкретного моменту, в який, можливо, приведе історія під назвою «життя» .

До неформальної дискусії  з ліцеїстами долучився психолог БФ «Нова сім’я» Андрій Македон. Під час діалогу з учнями психолог  допоміг їм з’ясувати, до чого може призвести вживання психоактивних речовин, які при прийомі або введенні в організм впливають на психічні процеси: сприйняття, свідомість, пізнання, настрій, емоції.  Андрій Македон спонукав молодих людей задуматись, що примушує підлітків спробувати психоактивні речовини, до яких відносять наркотики, алкоголь та нікотин. За допомогою діалогу та  практикуму ситуації учні зрозуміли, що часто-густо до вживання заборонених речовин призводить підліткова довірливість та неможливість самостійно упоратись з негативними емоціями. Тому дієва порада для молоді – навчитися пропрацьовувати стресові ситуації та звертатися до психологів.

На завершення зустрічі пан Андрій дав контакти БФ «Нова сім’я», яка допомагає підліткам в кризових ситуаціях безкоштовно і анонімно.

























Фото Ольги Звоздецької

Немає коментарів:

Дописати коментар