пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

Інформаційна екопрем'єра однієї книги .Брюс Кемерон "Життя і мета собаки". До Міжнародного Дня бродячих тварин.

 

4 квітня - Міжнародний День бродячих тварин.

Філія обслуговування юнацтва пропонує своїм читачам провести його за читанням однієї дуже цікавої книги.

Художній твір, а саме, роман, який ліг в основу сценарію "Життя і мета собаки", був написаний Брюсом Кемероном в 2010 році.

Хіба може у собаки бути не одне тільки призначення в житті? Це запитання задає головний герой книги Брюса Кемерона "Життя і мета собаки". А був цей герой ким? Природньо - собакою! Адже більшість творів автора присвячена якраз цим хвостатим і волохатим  нашим улюбленцям.

 Вважаться, що тільки у кішки дев'ять життів. Брюс Кемерон вважає по іншому. У його книзі "Життя і мета собаки" є один головней герой, який  кілька разів перероджується в нові ролі, зберігаючи при цьому свою свідомість і пам'ять про колишні переродження.

На початку книга здається дитячою і досить розважальною. У бродячого собаки народжуються цуценята. Наш головний герой один з них. Головне для нього - шукати собі їжу і ховатися від людей. З кожним подальшим життям особа собаки росте і розвивається. В той же час, складнішою і важливішою стає її Мета перебування в цьому житті

По сюжету  собака мешкає в різних життях, шукаючи в них своє призначення і мету. Він буде то безпородною дворнягою, то лабрадором - собакою маленького хлопчика, то службовою вівчаркою....

Кожне життя дає собаці деякий набір умінь і знань. Усі переродження ведуть її тільки до однієї мети - жити заради хазяїна. Будучи лабрадором, собака врятує"свого хлопчика" з водяної безодні; будучи собакою абсолютно іншої породи і  через багато років,  він спасає"свого хлопчика" від самотності та відчаю.

"Життя і мета собаки" стане особливо близьким і зрозумілим собакарям, а також всім людям, що люблять тварин, це бальзам для наших сердець. Ми гаряче любимо своїх четвероногих і непогано їх розуміємо, хоча вони, безумовно, відчувають нас в сотні разів краще... Книга Кемерона навчить людей краще розуміти своїх вихованців, дорожити їх беззавітною відданістю і любов'ю, цінувати кожний день, проведений разом.

Це надзвичайно зворушливий і проникливий роман, який зробить читача добрішим і гуманнішим по відношенню не лише до собак, але і до навколишніх людей.

А ще - книга "Життя і мета собаки" нереально емоційна.  Здається – не плакати над читанням цього твору зможе лише каміння.

До вашої уваги і інші твори світової класики про собак.Пропонуємо:




.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар