вівторок, 6 квітня 2021 р.

Інформаційна пропозиція "Шукаємо книгу з хімії"

 



Відділ читальної зали філії пропонує старшокласникам добірку книг, за допомогою яких ви поринете в цікавий світ хімії, познайомитесь з історією науки та поглибите свої знання з дисципліни напередодні вступу до ВУЗів.

  




 Хімія. Довідник для абітурієнтів та школярів./ М. Гриньова, Н.Шиян, Ю. Кращенко.  -К.: Літера ЛТД, 2013.-454с. 

У посібнику-довіднику викладено теоретичні основи загальної, неорганічної та органічної хімії в обсязі, необхідному для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Кожен розділ посібника супроводжується тестовими завданнями, задачами, вправами для самоконтролю. Узагальнено зразки розв’язків розрахункових задач відповідно до шкільного курсу хімії, а також підвищеного рівня складності. Видання адресоване учням, абітурієнтам, учителям, студентам і всім тим, хто хоче поповнити свої знання.


   Соловьев Ю.И., Трифонов Д., Шамин А. Н. История химии.-М.:Просвещение, 1984.-335с.

   

Книга "Історія хімії" --- 2-е видання цього посібника --- призначена для учителів хімії середньої школи за історико-хімічним матеріалом. У ній простежується розвиток основних напрямів сучасної хімії, початок яких закладений з XIX і початку XX ст. Автори розповідають про особливості розвитку хімії в XX ст., створенні принципово нових методів дослідження, розвитку вчення про періодичність, координаційну хімію, основні положення теорії хімічного зв'язку. Велика увага приділяється фізичній і органічній хімії, теоріям хімічної кінетики і каталізу. Ця книга є логічним продовженням книги Ю- И. Соловйова "Історія хімії" (Розвиток хімії з прадавніх часів до кінця XIX століття), що вийшла у світ в 1983.


  Басов В.П.,Родіонов В.М.   Хімія. Навчальний посібник. — К.: Каравела, 2008.— 318 с.

У посібнику на сучасному рівні розглядаються найважливіші розділи загальноосвітнього курсу хімії, які заслуговують на особливу увагу при підготовці до екзаменів з даної дисципліни. Розглянуто основні типи хімічних задач, даються рекомендації до їх розв’язку.

Розраховано на випускників загально¬освітніх шкіл, слухачів факультетів довузівської підготовки та підготовчих відділень вузів, абітурієнтів та студентів вищих закладів освіти, вчителів загальноосвітніх шкіл для організації факультативних занять з хімії. Може бути використано при самостійній роботі над предметом.  

  Браун Т., Лемей Г.Ю. Химия - в центре наук.- М.: Мир, 1983 - 448 с., 

Навчальний посібникнаписаний американськими авторамизнайомить читача з предметом хіміїта її місцем в колі  інших наука також з роллю хімії у вирішенні деяких актуальних проблем  сучасного суспільстваУ російському виданні книга виходить в двох частинахУ ч.1 розглянуті  стехиометрия і енергетика хімічних реакційбудова атомів і молекул із залученням квантово-механічного підходуа також властивості газівтвердих речовин і розчинівУ другій частині  підручника розглянуті кінетика і термодинаміка хімічних реакційелектрохіміяядерна хімія,  хімія неметалічних і металевих елементівкоординаційних з'єднаньДо неї також увійшли  розділи,присвячені хімії природних водгеохімії і металургіїорганічної хімії і біохімії.

Книга розрахована для студентів нехімічних внза також для викладачів і старших класів   середньої школи.

  Глазунов М.М., Чухненко П.С. Тренажер задач і вправ з хімії. – Чернівці: ІППОЧО, 2019. – 136 с.

Даний навчально-методичний посібник містить завдання для вироблення навичок  застосування знань на практиці здобувачами освіти 7-11 класів. Упорядники ставили за мету створити тренажер задач і вправ з хімії для урочного та позаурочного навчання здобувачів освіти. Посібник розрахований на вчителів освітніх закладів, науково-педагогічних працівників системи післядипломної освіти, методистів, які мають змогу використовувати його для організації свідомої діяльності здобувачів освіти.

  Дмитрук Ю. М., Бербець М. А. Основи біогеохімії. К.: Книги - ХХІ, 2009.- 286 ст. 

У навчальному посібнику викладено основи знань з ''Біогеохімії''. Охарактеризовано базові цикли великого геологічного, малого біологічного та біогеохімічного кругообігів хімічних елементів у природі, їх ролі у розвитку живої речовини, формуванні її хімічного складу, виникненні ендемічних провінцій і пов`язаних з ними проблем.

  Круглицький М.М. Дивовижний світ хімії. К.: Радянська школа, 1984. — 120 с.

В книзі розкривається соціально-економічне значення хімії, її роль в науково-технічному прогресі, досягнення окремих галузей хімії. Велика увага приділена незвичайним властивостям матеріалів і хімічних речовин, їх значенню і застосуванню в різних галузях народного господарства і побуті. Освітлюються деякі питання захисту довкілля.

Книга розрахована на учнів старшого шкільного віку.

  Литвиненко Л.Г.  Бесіди про біохімію і біотехнологію / Л. Г. Литвиненко. – К. : Рад. шк., 1987. – 200 с. 

В книзі розповідається про найважливіші органічні речовини клітини - білки, нуклеїнові кислоти, вуглеводи, жири та інші сполуки, їх перетвореннях в процесі життєдіяльності організмів.

Книга розрахована на учнів ЗНЗ.

Книги чекають на Вас!










 



Немає коментарів:

Дописати коментар