пʼятниця, 27 серпня 2021 р.

Віртуальна виставка «І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу» (до 165 – річчя від дня народження І.Я.Франка, українського письменника, драматурга, літературного критика, перекладача, публіциста, громадського і політичного діяча)



 Відділ читального залу ФОЮ підготував віртуальну виставку  «І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу» - (до 165 – річчя від дня народження І.Я.Франка, українського письменника, драматурга, літературного критика, перекладача, публіциста, громадського і політичного діяча).

 Український поет, прозаїк, літературний критик, фольклорист, драматург, публіцист. Сучасники називали Івана Франка «академією в одній особі», відзначаючи, зокрема, вільне володіння чотирнадцятьма мовами. Результатом діяльності Івана Франка як письменника, ученого, публіциста, критика, перекладача та громадського діяча є понад п'ять тисяч праць. Випущений у світ п'ятдесятитомник — це лише третина створеного українським генієм.

Найвідоміші твори: поетичні збірки «З вершин і низин», «Зів'яле листя», поема «Мойсей», повість «Захар Беркут», драма «Украдене щастя».


Немає коментарів:

Дописати коментар