середа, 9 лютого 2022 р.

Ювілейна виставка «Книги Чарльза Діккенса, які потрібно почитати кожному» (До 210-річчя від дня народження англійського письменника-романіста Ч. Діккенса)


До 210-річчя всесвітньо відомого англійського письменника Чарльза Діккенса відділ абонемента ФОЮ  підготував для своїх читачів ювілейну виставку. Вона пропонує твори великого письменника, літературно-критичні та довідкові матеріали за його творчістю та розрахована на широке коло читачів.

Чарльз Діккенс (7 лютого 1812, Лендпорт — †9 червня 1870, Гейдсгілл) - письменник вікторіанської епохи, який не тільки відобразив її у своїх творах проблеми англійського суспільства, а й намагався їх розв'язувати.

Його активна літературна й громадська діяльність сприяла ліквідації боргових тюрем, реформ у галузі освіти і судочинства, збільшенню кількості доброчинних організацій. Його любов до бідних і скривджених була справжньою, а не фальшивою, їм він дарував усю силу свого таланту, усю свою любов.

 Популярність творів Діккенса завжди була дуже високою, вони ніколи не припиняли видаватися. Багато з романів Діккенса вперше з'явилися як популярні на той час періодичні видання. Твори Діккенса пронизані дотепністю, відомої у світі як «англійський гумор». Найзнаменитіші романи Дікенса: «Посмертні записки Піквікського клубу», «Пригоди Олівера Твіста», «Ніколас Нікльбі», «Девід Копперфільд», «Холодний дім», «Повість про двоє міст», «Великі сподівання», «Наш спільний друг», «Таємниця Едвіна Друда». Твори "Різдвяна пісня", "Новорічні дзвони", "Цвіркун домашнього вогнища", "Битва життя", "Одержимий" входять в цикл «Різдвяних повістей», пропонованих юному читачу.  У них Чарлз Діккенс прославляє звичайні людські радощі і висуває на передній план цінність людського тепла та щастя.

Відділ запрошує  читачів до читання книг класика.






Немає коментарів:

Дописати коментар