пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

Віртуальні поради «Коли я зрозумію, що Бог поряд?»

 

Протягом усієї історії людства правильно жили ті люди, хто жив за Божественним законом. Це правило діє і в сучасному світі. Закон Божий робить людину здатною насолоджуватися дарами і благами, які виходять від Бога.

-Людина повинна змушувати себе жити за заповідями Божими й ухилятися від зла, неправди, від гордості, які в Церкві називаються одним словом – гріх.

- Незалежно від того, чим людина на землі займається – чи вона є будівельником, чи кравцем, чи лікарем, чи художником, чи землеробом… Вона повинна так працювати, щоб через її працю славилось ім’я Боже. Тоді ці діла схвальні перед Господом і корисні для людини.

- Висловлюючись інакше, можна сказати, що наші діла, слова і помисли повинні бути наповнені любов’ю, терпінням і повагою одне до одного. Основа християнського віровчення – дотримання двох заповідей: любов до Бога і ближнього.

-Важливо пам’ятати: хто прославляє Бога на землі, той буде прославлений Богом на Небі. Господь застерігає від помилкового розуміння про Нього Самого. Христос не ховається ні в пустелі, ні в потайних кімнатах. Він завжди з нами і серед нас. А ми, у свою чергу, повинні зберігати вірність Йому, відсікати всякі лжевчення і помилкові погляди, які приносять лише шкоду.

 віт тримається не на злочинцях або людях із низьким моральним рівнем. Світ тримається тільки на вірних Господу, чистих душею, серцем і тілом. Усі випробування, котрі  Бог посилає або попускає їм, вони приймають із вдячністю, терпінням і смиренністю.

Ми в житті всі  маємо певні стосунки з Богом . Істинна гармонія цього спілкування формується тоді, коли ми залишаємося з Ним наодинці, і між нами — гори різних обставин. Чи можемо ми тоді легко спілкуватися з Богом, коли перед нами спокуса чи величезна проблема. Інколи нам видається, що до Нього не доступитися. І коли ми в такі моменти ділимося своїми переживаннями з людьми, то часто чуємо: «Молися, шукай Бога, дивися на Бога». Але як це втілити в практичному житті? Що робити, що казати, які слова підібрати?

Спілкування людини з Богом почалося в Едемі. Уже там були закладені обов’язкові умови спілкування з Творцем. І одна з ключових умов спілкування з Богом — вільна воля, право вільно обирати.

Тому Бог свідомо пішов на цей крок і дав нам вільну волю, хоча знав, що буде гріхопадіння, і тому навіть передбачив план спасіння. Але зробив Він це для того, щоб у нас активізувати любов, щоб наші стосунки з Ним були не односторонніми. І дотепер Бог настільки поважає нашу вільну волю, що ніколи насильно не змусить нас спілкуватися з Ним. І який добрий і терплячий Бог до людей! І дотепер Він залишається таким же, Він чекає тієї миті, коли ми виявимо бажання спілкуватися з Ним особисто. Будучи обмеженими тілом, ми можемо бути лише в одному місці в певний час. Проте Бог одночасно є скрізь — і це основний момент, який потрібно осмислити, щоб почати будувати спілкування з Богом.

Іісус каже: «Я Пастир… І вівці Мої чують голос Мій». Як же цьому навчитися?

Тільки ретельне дослідження Слова Божого дає нам змогу чути ясний Божий голос у своєму житті. Засобом спілкування з Богом  є молитва.

 Одне зі значень молитви включає в себе усвідомлення того, що у світі є Хтось могутніший і величніший, Якому все у світі підвладне. І Ним є наш Господь. Його присутність не залежить від того, наскільки голосною була молитва, наскільки натхненним був псалом. Він є постійно на кожному місці. Але Він чекає кроку з нашого боку, нашого звернення до Нього, нашого бажання спілкуватися.

Бог по-особливому говорить в особливих ситуаціях, а щодня Він говорить до нас через Біблію — і саме там ми повинні шукати Його голос. У Книзі є відповіді на всі наші питання, і те, що ми отримуємо через внутрішній голос, також базується на Слові Божому.

  Перебувати в Христі — це не просто стояти поруч, це повністю довіритися Йому, ділитися з Ним усім, з чим ви стикаєтеся. І в такі миті відчуваєш, що Бог поруч, що Він із усіх боків вас огородив, і ви йдете по цьому життю, наче під ковпаком, під Його захистом, а Бог іде разом із вами.

Це дуже важливо. Ми можемо хотіти спілкуватися з Богом, ми можемо перебувати в Божій присутності , але  так і не відкрити свого серця Богові, не постати перед Ним такими, якими є насправді.

Тому відкриймо свої серця перед Богом, приходьмо до Нього такими, якими є, шукаймо Бога — і Він буде завжди поряд.

Пропонуємо звернутись до бібліотеки  , щоб познайомитись  зі книгами з даної теми.














Немає коментарів:

Дописати коментар