понеділок, 23 травня 2022 р.

Коло спілкування «Безпечна поведінка під час воєнних дій» (Школа соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе» спільно кіноклубом «Docudays UA» при ЧОУНБ ім. М. Івасюка)

В Україні діє воєнний стан та тривають бойові дії, тож кожен підліток повинен знати основні правила поведінки до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях воєнного часу.  Тому  з метою формування у молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях 23 травня ШСАП «Пізнай себе» при ФОЮ та  кіноклуб «Docudays UA» при ЧОУНБ ім. М. Івасюка зініціювали коло спілкування «Безпечна поведінка під час воєнних дій».

На зустріч із юними спортсменами Київської академії футболу «Арсенал» завітали старша інспекторка відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції  в Чернівецькій області капітан поліції Анна Харена та начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області Дмитро Сливка.

Анна Харена ознайомила підлітків з роботою патрульної поліції в умовах воєнного стану, розповіла про правила поведінки при спілкуванні з поліцією та  у разі виникнення надзвичайної ситуації, повітряної тривоги, комендантської години. Особливу увагу поліціянтка звернула на безпеку в кіберпросторі, щоб унеможливити ситуацію, коли підліток може стати жертвою або посібником загарбника. Інспекторка дозволила хлопцям познайомитись з поліцейським обладнанням та спробувати скористуватися службовою рацією.

Дмитро Сливка  наочно показав присутнім, як виглядають різноманітні вибухові пристрої  та розповів, яку небезпеку несе кожен з них. Він наголосив, що тільки спеціалісти-сапери мають право знешкоджувати  вибухонебепечні предметами та розповів, як повинна себе поводити будь-яка людина, яка зустрілася з підозрілим предметом, щоб уникнути особистого ризику та відвернути загрозу від оточуючих.

Насамкінець зустрічі керівниця кіноклубу «Docudays UA» Галина Добровольська показала юним спортсменам мультфільм ЮНІСЕФ «Лісовий скарб», нагадала підліткам про їх права та вказала телефони гарячих ліній для дітей.
































Немає коментарів:

Дописати коментар