четвер, 26 травня 2022 р.

Майстер-клас з виготовлення народної іграшки «Коза-дереза». Арт-студія «СТІБok" - ми зшиваємо країну!»

Традиційна народна іграшка добра, весела, яскрава, виготовлена з природних екологічно чистих матеріалів, які не зашкодять здоров’ю дитини.

Народна іграшка дає дитині те, чого не може дати сучасна іграшка: розповідає про історію країни, про звичаї і традиції народу, про її спосіб життя. Тобто вона формує підвалини духовно багатої та емоційно розвиненої особистості у майбутньому. А створена руками дітей разом їх матусями – ще й неабияк згуртовує родину!

В арт-студії «СТІБok" - ми зшиваємо країну!» нове досягнення!  26 травня постійні користувачі ФОЮ та наші гості з українських міст створили під керівництвом майстрині Ірини Єгорової та її помічниць  Ксенії і Анастасії народну іграшку «Коза-дереза».

Діти жваво обговорювали дизайн іграшки, шили шубки для кізочок, силяли намистинки та  прикрашали ріжки стрічками. Як завжди було весело і дуже творчо!!!

Кілька родин ВПО вже повертаються додому. На добру згадку про наше місто та бібліотеку залишаться прикраси, ароматні саше, ляльки-мотанки, кізочки, виготовлені власними руками разом  з новими друзями з усієї України, а також книги від, отримані в подарунок від учнів Чернівецького ліцею №1.





























 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар