субота, 14 травня 2022 р.

Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Оберіг своїми руками» (Арт-студія «СТІБok – зшиваємо країну»)

Арт-студія «СТІБok – зшиваємо країну» при ФОЮ продовжує невтомно творити красу своїми руками)

13 травня для дітей і батьків ВПО та постійних користувачів бібліотеки майстер клас з виготовлення традиційної ляльки-мотанки провела відома буковинська гід-екскурсовод та майстриня народної творчості Ірина Єгорова.

Пані Ірина розповіла дітям, як виникла мотанка, яке її призначення у різних народів світу та чим вирізняється саме українська лялька. Не тільки дітям, а й дорослим було цікаво дізнатися про символіку прикрашання ляльки та чому у неї нема обличчя.

Процес виготовлення ляльки-мотанки перетворився на справжнє магічне дійство, яке об’єднує родину навколо створення домашнього оберегу. Доньки майстрині Ксенія і Анастасія допомагали діткам та їх мамам опанувати мистецтво мотання; всі разом  вигадували прикраси для ляльок;  діти жваво ділилися думками, ідеями, ставили безліч запитань.

Насамкінець, кожен з юних учасників отримав від майстрині індивідуальний подарунок із гумором. Діти, які вперше відвідали арт-студію, отримали також подарунки-книжки від учнів 10-А класу Чернівецького ліцею №1.

Учасники майстер-класу із завзяттям зустріли звістку, що наступне заняття буде присвячене виготовленню народної іграшки "коза - дереза")

 



























































 


 




 



Немає коментарів:

Дописати коментар