пʼятниця, 2 вересня 2022 р.

Екскурсія в Природничий музей ЧНУ ім. Ю. Федьковича (до Дня знань)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

2 вересня ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка організувала для своїх користувачів (родин ВПО та допитливих чернівчан) інтерактивну екскурсію до зоологічного відділення Природничого музею ЧНУ ім. Ю. Федьковича, яку присвятила Дню знань. Мета заходу – зацікавити юних учасників вивченням біології та зоології зокрема, а дорослим учасникам дізнатися нові цікаві факти та отримати незабутні емоції від спілкування з цікавими співрозмовником.

Провідна зберігачка фондів Ірина Борисівна Ткебучава розповіла юним юним дослідникам та їх батькам про унікальну колекцію експонатів музею, вік деяких сягає більше ста років (з 1876 р.). Надзвичайно цікавою була не тільки розповідь про фауну Буковини, України, світу, а й про історію появи того чи іншого експонату, про розвиток біологічних наук на Буковині. Особливе захоплення у юних відвідувачів викликала можливість доторкнутися до деяких експонатів. Вони ставили безліч запитань, обмінювалися думками, тому Ірині Борисівні довелося продовжити заняття на цілу годину)

Екскурсія виявилася настільки цікавою, що всі учасники висловили бажання повернутися до музею та відвідати відділи геології та палеонтології.

 

























Немає коментарів:

Дописати коментар