пʼятниця, 30 вересня 2022 р.

Інтерактивна екскурсія в Музей пожежно-рятувальної справи при Управлінні Державної служба з надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області.

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Відгукуючись на численні прохання гостей нашого міста – користувачів ФОЮ працівники бібліотеки влаштували  екскурсію в Музей пожежно-рятувальної справи.  Музей вразив з першого погляду! Яскравий, сучасний, з величезною кількістю артефактів, які можна не тільки оглянути, а ще й спробувати покористуватися, як це робили попередні покоління рятувальників.

Начальник групи персоналу державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Ченрнівецькій обл. Дмитро Михайлович Горошко розповів екскурсантам про те, як зароджувалась рятувальна справа у світі, Україні, Буковині та про покровителя пожежників св. Флоріана. Звісно, кожен зміг доторкнутися до пожежної карети, яка використовувалась для гасіння пожеж у минулі століття, та спробувати самостійно прокачати пожежну помпу. Неабиякий захват викликав пожежний мотоцикл, за кермом якого теж можна було посидіти. А ще всі приміряли пожежну амуніцію і зробити безліч селфі із старовинними і сучасними експонатами)))

Надзвичайно корисними для дітей та дорослих є поради фахівця щодо безпечної поведінки у мирний та воєнний час. Дмитро Михайлович застеріг екскурсантів від легковажного поводження з невідомими предметами, показав, як виглядають вибухонебезпечні предмети та до яких дій треба вдатися в разі їх виявлення.

Найактивніший юний учасник заходу отримав омріяний подарунок – улюблену книгу.

«А які у нас наступні заходи?» - запитали екскурсанти насамкінець)))






















 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар