пʼятниця, 23 вересня 2022 р.

Інтерактивна екскурсія до Природничого музею ЧНУ ім. Ю. Федьковича (геолого-географічне відділення)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

23 вересня відбулася друга інтерактивна екскурсія до Природничого музею ЧНУ. Цього разу користувачі ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка  (родини ВПО та постійні відвідувачі бібліотеки) завітали до геолого-географічного відділення. Провідна зберігачка фондів Ірина Леонідівна Годзінська  розповіла екскурсантам, що музей є одним із найстаріших вузівських музеїв в Україні, а геологопалеонтологічні колекції почали збиратися з 1876 р. За якісним складом колекційних фондів немає аналогів у державі. Присутні змогли оглянути  колекції мінералів, зібраних в усіх куточках землі.  Деякі експонати мають  позаземне походження, є багато унікальних зразків та самородків.

Неабиякий захват у юних відвідувачів викликала палеонтологічна колекція музею та можливість доторкнутися до викопних зразків-скам’янілостей.

Ірина Леонідівна знайшла підхід до кожного відвідувача, а це ж так нелегко, якщо гості трьох поколінь! Цікаво було всім! Весело, гамірно, щире спілкування,  велика кількість запитань, обмін думками та досвідом – те, що зробило зустріч незабутньою!




































































 

Немає коментарів:

Дописати коментар