субота, 10 вересня 2022 р.

Створення патріотичного панно на підтримку Всесвітньої акції «Сонячна квітка для України» ( Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну»)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Навесні 2022 року  австралійська мисткиня Джаннет Маклафлін створила унікальну арт-інсталяцію "Соняхи миру", яка була представлена  в Посольстві України у Великій Британії тимчасово переміщеним дітям. Слухаючи Джаннет, кожна дитина на клаптику тканини захотіла намалювати свій сонях. Усі малюнки Джаннет повезла в Австралію, де народився новий витвір мистецтва...

Акція продовжилась у багатьох країнах світу. Діти і дорослі створюють патріотичні панно з малюнків, в які вкладають мрії про мир в Україні. Панно часто використовують на заходах на підтримку України в усьому світі.

Відома буковинська дизайнерка, членкиня Спілки дизайнерів України Любомира Влад-Зайцева запропонувала учасникам арт-студії «СТІБok – ми зшиваємо країну» також долучитися до всесвітньої акції та створити власне неповторне панно.

9 вересня відбулося перше заняття, на якому пані Любомира запропонувала відеопрезентацію акції.  Майстриня ознайомила студійців з прийомами технології клаптикового шиття та композиційним пошуком в ескізі.  Юні та дорослі учасники цікавого дійства створювали ескізи та фрагменти панно під акомпанемент тихої медитативної музики.

На захід завітали керівник фотостудії «Погляд» при ЧМЦЮТ ім. Л. Каденюка Микола Ємельянов та його учениця Емануела Кушнірюк, які провели практичне заняття з фотографії. Отже, чекаємо на світлини від професіоналів)

Друге заняття з виготовлення панно відбудеться 16 вересня о 17.00 у відділі абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка (в. Головна, б. 128).

 


















































Немає коментарів:

Дописати коментар