субота, 4 лютого 2023 р.

Тематична екскурсія містом «Родина, родина - від батька й до сина…» (в рамках загальнобібліотечного проєкту "Бібліотека open air")

4 лютого бібліотекарі, відгукуючись на численні прохання гостей нашого міста (користувачів ФОЮ),  організували тематичну екскурсію містом «Родина, родина - від батька й до сина…».

Ідею екскурсійного туру запропонувала ГО «КіТ» (екскурсовод - провідний фахівець туристично – інформаційного відділу при департаменті соціально – економічного розвитку та стратегічного планування міської ради Євгеній Миколайович Гаджала - Одуденко).

Пан Євгеній не просто провів екскурсантів визначними місцями нашого міста та розповів про архітектуру Чернівців. Значна частина розповіді була присвячена  родинам, які мали визначальний вплив на розвиток економіки, культури, політики, медицини та юриспруденції на Буковині. Неабиякий інтерес у слухачів викликала розповідь гіда про династію Габсбургів, зокрема цісарівну Сісі, яка була улюбленицею простого люду. Багато запитань викликали історії родин класиків літератури та діячів культури: Осипа Маковея, Юрія Федьковича, Сидора Воробкевича, Ольги Кобилянської.

На жаль, обмежений час екскурсії не дозволив розповісти про всі події, пов’язані з життям визначних родин Буковини. Тому було вирішено згодом продовжити історичний екскурс площами міста.

Захід відбувся за сприяння Центру соціального партнерства "Перспектива" в рамках проєкту "ТАТОhub".

 



















Фото: Валентина Кухлій.






































































 

Немає коментарів:

Дописати коментар