понеділок, 11 грудня 2023 р.

Екологічна акція «Збережи ялинку». Інформаційний екологічний центр.

У грудні проходить традиційна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку». Мета акції – відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки їх вирубування.
11 грудня Інформаційний екологічний центр при відділі обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М.Івасюка долучив до Всеукраїнської екологічної акції «Збережи ялинку» старшокласників Чернівецького ліцею № 14.
Провідна наукова  співробітниця науково - дослідного експозиційного відділу природи краю   Чернівецького обласного краєзнавчого музею Тетяна Никирса розповіла старшокласникам  про особливості святкування календарних зимових свят на Буковині, познайомила з цікавими звичаями і традиціями. Не зважаючи на відсутність електроенергії,  використовуючи мультимедійну презентацію,  науковиця провела віртуальну екскурсію лісами нашого краю, розповіла, які види хвойних дерев ростуть саме в нашому регіоні, які з них є  отруйними, які є червонокнижними .  Учні 10 класу мали  можливість не тільки  ознайомитись з видами хвойних  на екрані, а й потримати гілочки у своїх руках.    Підлітки активно ділилися власними думками з приводу необхідності збереження лісів і навіть висловлювали пропозиції, як це можна зробити найбільш ефективно.
Наприкінці заходу пані Тетяна продемонструвала ліцеїстам Червону книгу України, а також дала поради  та ідеї    щодо створення альтернативної ялинки, щоб зберегти життя живій.
Модераторка заходу керівниця ІЕЦ Валентина Кухлій продемонструвала зразки альтернативних ялинок, традиційних українських різдвяних прикрас, виготовлених на заняттях арт-студії «СТІБok – ми зшиваємо крану», яка функціоную при ВОЮ.





























Фото: Крістіна Мацків














 

Немає коментарів:

Дописати коментар