пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

Майстерня радості «Різдвяний павук» (Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну»)

Всі діти – рівні, всі - талановиті! Це вкотре довела майстерня радості, яка відбулася в чудовій «Інклюзивній кав’ярні. Карітас Чернівці». Ініціатором майстерки став  відділ зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Чернівецькій області. Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» при відділі обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка запропонувала старшокласникам Чернівецької спеціальної школи №3 створити оригінальні різдвяні прикраси своїми руками.
Капітан поліції Анна Харена допомогла молоді з інвалідністю створити світловідбивачі (флікери) у формі різдвяних зірочок, які прикрасять одяг і наплічники, та допоможуть стати помітними на дорозі в темну пору доби.
Провідна наукова  співробітниця науково - дослідного експозиційного відділу природи краю   Чернівецького обласного краєзнавчого музею Тетяна Никирса розповіла учням про традиційні новорічні та різдвяні прикраси, якими прикрашають оселі в різних країнах світу. А далі під керівництвом майстрині діти виготовили з соломинок   різдвяних «павуків» — традиційні прикраси оселі в Україні на різдвяні й новорічні свята. Вважається, що «павук» символізує родину: більша частина конструкції символізує пращура, менші — дітей. Цими «павуками» учні прикрасять свої класи на Різдво. «Павук» підвішується до стелі, і потрібно підстрибнути і доторкнутися  до нього і загадати бажання! Воно неодмінно збудеться!
Привітні стажери кав’ярні, молодь з інвалідністю, допомогли створити затишну атмосферу свята: пригостили власноруч випеченими смаколиками та запашним чаєм.

































Фото: Валентина Кухлій, Ірина Хліповська




























 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар