четвер, 7 грудня 2023 р.

Майстерня радості «Новорічне диво» (Арт – студія «Стібok – ми зшиваємо країну»)

Арт-терапія - захоплююча та водночас надзвичайно корисна терапевтична діяльність, спрямована на гармонізацію внутрішніх психологічних процесів і навколишнього середовища через творче самовираження дитини. Це творча діяльність, метою якої є поліпшення стану дітей в стресових ситуаціях під час війни .
Відгукуючись на запит батьків першокласників гімназії № 20, відділ обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка запросив дітей (частина з яких ВПО) на Майстерню радості «Новорічне диво». Під керівництвом провідної наукової співробітниці науково – дослідного експозиційного відділу природи краю Чернівецького обласного краєзнавчого музею Тетяни Никирси маленькі майстри створювали картини з пластиліну «Різдвяна ялинка». Спочатку науковця розповіла юним відвідувачам про види хвойних рослин, які ростуть на Буковині, та пов’язані з ними легенди і народні традиції.
Учні молодших класів розповіли майстрині, якою вони бачать свою новорічну ялинку і втілили свій задум на картоні за допомогою пластиліну. Більшість діток вважає, що ялинка повинна рости у лісі і її не потрібно рубати. Тому на картинах падав сніг, сяяли зорі і місяць, а під ялинками ховалися лісові звірята.
На завершення чарівного дійства всі маленькі майстри отримали подарунки від святого Миколая. 
 





















Фото: Валентина Кухлій 






















































Немає коментарів:

Дописати коментар