понеділок, 25 березня 2024 р.

ЧИТАННЯ ВГОЛОС «КАЗКА В ГОСТІ ЗАВІТАЛА» (в рамках тижня дитячої і юнацької книги «PROчитання»)

Читання вголос заохочує людство, а найбільше молоде покоління до читання книг. З цією метою до відділу обслуговування юнацтва Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка завітали першокласники Чернівецької гімназії № 20. Тут діти зустрілися з відомою буковинською поеткою Оленою Логіновою.

Під час спілкування з мисткинею діти дізналися хто такі поети, письменники, казкарі. Пані Олена розповіла юним слухачам, як народжуються вірші, як пишуться книги. Поетка поділилася щемливими спогадами, як батько читав їй казки Наталі Забіли та вірші Марійки Підгірянки, і це спонукало її до написання власних віршів. Далі Олена Логінова прочитала свої улюблені дитячі вірші та казку Н. Забіли «Ясочка».

Читання вголос книг Олени Логінової «Бабусині гостинці» та «Любим янголятам» переросло у своєрідний флешмоб, у якому взяли участь авторка та її юні читачі. Учні продемонстрували вміння виразно читати, а деякі з них поділилися мріями стати письменниками. Пані Олена порадила цим учням якомога більше читати та бути активними користувачами бібліотеки.






















Фото: Валентина Кухлій.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар