понеділок, 3 червня 2024 р.

БІБЛІОПОСИДЕНЬКИ "ЧИТАЄМО РАЗОМ! ЧИТАЄМО ВГОЛОС!"

3 червня у ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулася довгоочікувана зустріч учасників літнього шкільного табору Чернівецької гімназії № 20 з популярною дитячою письменницею Наталією Куконіною.

Разом з пані Наталією діти поринули в атмосферу казки, хоча говорили на таку важливу і болісну тему, як війна. Діти (частина з яких ВПО) розповіли письменниці, про своїх батьків, які зараз на фронті захищають нашу Батьківщину (на жаль хтось з них уже загинув), про рідні міста, які довелося покинути, про свої мрії. Нові книги Наталії Куконіної «Колобок» (Сучасна харківська казка), «Жили собі непереможні казки» – це казки, створені на основі українських народних казок, але ніби перенесені у сьогодення. Таборівці читали їх разом з авторкою, доповнювали, ділилися своїми враженнями. Всі разом дійшли до висновку: якщо в українських казках завжди перемагає добро, то  і Україна обов’язково переможе!

Друга частина зустрічі перетворилася на справжній театр казки, де сценаристкою і режисеркою була Наталія Куконіна, а акторами - самі діти, вчителька, студентки і бібліотекарки) Перечитуючи популярну казку про зачароване місто «Небесні ноти» та розігруючи сценки за її сюжетом, учасники дійства дізналися багато нового про історичні пам’ятки Чернівців та  врятували місто від чар чаклуна Бісила Злого.

На завершення теплої зустрічі Налія Куконіна подарувала дітям та бібліотеці нові книги.





















Немає коментарів:

Дописати коментар