пʼятниця, 28 червня 2024 р.

ВИСТАВКА-ПРАВОВИЙ КОЛАЖ "ЗНАЄМО СВОЇ ПРАВА -ВИКОНУЄМО СВОЇ ОБОВ'ЯЗКИ"

 

Конституція України — Основний Закон України, який було ухвалено 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкують державне свято — День Конституції України.

До Дня Конституції України ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка підготував книжкову виставку-правовий колаж «Знаємо свої права – виконуємо свої обов’язки». Виставка розповідає про історичні передумови створення Конституції України, зокрема про Конституцію Пилипа Орлика — договір гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика зі старшиною та козацтвом Війська та Конституцію Української Народної Республіки (Статут про державний устрій, права і вільності УНР). Знайомству з цими документами сприяють підручники і довідники з історії України та історії права України. Основні положення конституційного права в Україні висвітлюються в підручниках відповідної тематики, які теж представлені на виставці.  Як співвідноситься Конституція України з Міжнародним правом допоможуть розібратися посібники з дотримання прав людини в Україні.

Виставка розрахована на учнівську і студентську молодь, викладачів та всіх хто цікавиться історією держави і права України.


Немає коментарів:

Дописати коментар