вівторок, 3 вересня 2024 р.

ЮВІЛЕЙНА ВИСТАВКА «ЛОВЕЦЬ МИТТЄВОСТЕЙ ЖИТТЯ» (ДО 65-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИРОСЛАВА ІВАНОВИЧА ДОЧИНЦЯ (1959), УКРАЇНСЬКОГО ПРОЗАЇКА, ВИДАВЦЯ, ЖУРНАЛІСТА)

3 вересня виповнюється 65 років від дня народження українського прозаїка родом із Закарпаття Мирослава Дочинця. До ювілею письменника ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка  підготував книжкову виставку «Ловець миттєвостей життя».







Книги Мирослава Дочинця, представлені на виставці, теплі і відверті. Автор пише твори у філософсько-психологічному напрямку, що буде  актуальним завжди. Внаслідок швидкого темпу життя, ми часто віддаляємося від самих себе, не відчуваємо радості життя, втрачаємо рівновагу та душевний спокій. Віднайти їх допомагають книги «Лад», «Якщо послухати мудреців», «Криничар. Горярин», «Книга надиху» та інші. Сюжети творів Мирослава Дочинця не просто сюжети - це ціле життя. Також в його роботах чітко відстежуються щирість та доброта. Через книги автор дуже гарно вчить нас правильним речам.



Про свою творчість Дочинець каже таке: «Кожного разу, починаючи книгу, до кінця я навіть не знаю, чим вона закінчиться. Чесне слово! Я живу серед своїх героїв, вони ведуть мене за собою та щоразу чогось вчать. Тобто кожен роман — це конспект певного духовного піднесення».





Не можемо не згадати про теплу зустріч з письменником у в стінах ФОЮ у 2017 році. Тоді для того , щоб поспілкуватись з автором, придбати книги з автографом прийшли читачі різних вікових категорій: від школярів до пенсіонерів. Присутні ділилися своїми думками з приводу прочитаних книг Мирослава Дочинця, розповідали, як ці книги вплинули на їх життя, запитували поради. 


На згадку про щире спілкування в бібліотеці залишились видання з автографом автора та селфі з письменником.








Немає коментарів:

Дописати коментар