четвер, 26 вересня 2024 р.

МАЙСТЕР-КЛАС «КНИЖКОВА ЗАКЛАДКА НА ЗГАДКУ» (В РАМКАХ БІБЛІОКАРАВАНУ «БІБЛІОТЕКА – ТВОЯ ТЕРИТОРІЯ»)

26 вересня арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» при ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка запросила наймолодших користувачів бібліотеки (дітей ВПО) на майстер-клас з виготовлення книжкових закладок.

Провідна фахівчиня Ботанічного саду ЧНУ Ксенія Коржан та фахівчиня ІІ категорії Ботанічного саду ЧНУ Надія Литвін розповіли учням ліцею №3 медичного профілю та активним читачам бібліотеки про історію створення закладок з паперових та тканих смужок, які прикрашалися вишивкою або аплікацією. Зараз це частіше друкований виріб, але може створюватись вручну, як оригінальний подарунок або згадка про відвідування цікавої події. Але функція її залишилась такою ж, як і кілька століть тому - збереження сторінок книги.



Одним із способів прикрашання книжкових закладок є аплікація із засушених рослин. Фахівчині розповіли, як правильно засушувати рослини, як створити гербарій своїми руками. 


Мультимедійна презентація допомогла науковицям познайомити юних дослідників з гербарієм, який створений працівниками Ботанічного саду ЧНУ ім. Ю.Федьковича, одного з найстаріших ботанічних садів України.

А далі розпочалося найцікавіше: дітлахи вибрали собі листочки з гербарію, які їм найбільше до вподоби, і самостійно створили дизайн своїх книжкових закладок.












Познайомившись з дитячим куточком бібліотеки, учні висловили бажання стати її читачами.

Завершилось творче дійство веселою фотосесією у фотозоні «Тепло осені в обіймах книг». 






Фото Ольги Звоздецької





 

Немає коментарів:

Дописати коментар