середа, 25 вересня 2024 р.

ВІРТУАЛЬНА МАНДРІВКА «ВІДКРИВАЙ БУКОВИНУ МАНДРУЮЧИ» (ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТУРИЗМУ)

27 вересня людство відзначає Всесвітній день туризму. Цьогоріч до цієї дати Чернівці приурочили Тиждень туризму. В рамках відзначення Тижня туризму та бібліокаравану «Бібліотека – твоя територія» (до Всеукраїнського дня Бібліотек) ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка запросив старшокласників ліцею №3 медичного профілю та активних читачів бібліотеки у віртуальну мандрівку «Відкривай Буковину мандруючи».


На захід завітали ініціативна читачка і волонтерка ВОЮ, керівниця Етнографічного музею ЧНУ ім. Ю. Федьковича, гід-екскурсовод  Ірина Ігорівна Єгорова та членкиня спелеологічного клубу «Троглодит», студентка географічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Альона Цугуй. 





За допомогою мультимедійної презентації та унікальних фото, зроблених у подорожах, спікерки розповіли, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно. Стрімко набираючи обертів в Україні та на Буковині зокрема, це явище стало настільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість населення. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла купа найрізноманітніших форм і напрямків. Як завважили пані Ірина та панна Альона для цього не потрібно багато коштів чи часу. Іноді цікаві невідомі локації знаходяться недалеко від дому.


Ірина Єгорова розповіла як виникають цікаві туристичні маршрути, описала і показала унікальні місця нашого краю та наголосила, що вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи в інші місця, на які так багата наша улюблена земля, туристи отримують величезний заряд бадьорості та підтримуюсь високий культурний рівень.


Про спелеологічний туризм як різновид спортивного туризму, зміст якого полягає в подорожах по природних підземних порожнинах (печерах) і подоланні у них різних перешкод захоплено повідала Альона Цугуй. Слайди, які продемонструвала спелеологиня, познайомили глядачів з печерами Попелюшка та Вертеба. Подорожі-експедиції в ці печери, де об'єктом пізнання є багата археологічна та релігійна історія країни, її культура і природа, мають великі перспективи для розвитку спелеотуризму в Україні.








Завідувачка ВОЮ Ірина Хліповська познайомила учасників заходу з новинками літератури, які розповідають про визначні пам’ятки історії та культури Буковини та географічні принади нашого краю.



 
Фото Ольги Звоздецької


Немає коментарів:

Дописати коментар