пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

СВЯТО ЧИТАННЯ «ОСІННЯ КОЛЕКЦІЯ СУЧАСНОЇ ЛІТЕРАТУРИ» (В РАМКАХ БІБЛІОКАРАВАНУ «БІБЛІОТЕКА – ТВОЯ ТЕРИТОРІЯ»)

27 вересня ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка продовжив бібліокараван «Бібліотека -твоя територія» (до Всеукраїнського дня бібліотек ) святом читання «Осіння колекція сучасної літератури».




Гість заходу - популярний чернівецький письменник, автор книг «Історія, варта цілого яблуневого саду», «Біля карети під мертвим лисом», керівник мистецького клубу «Брама» в Гончаренко Центр Чернівці Максим Дупешко. 





Письменник спонукав старшокласників до обміну думками, для чого потрібна література і навіщо взагалі читати.
 

Учні дізналися про нові імена в українській літературі та напрямки розвитку сучасної української та світової літератури в цілому.  Багато сучасних творів відзначені іронією, переоцінкою цінностей та зверненням до тем, що були забороненими за радянських часів.


В останні роки в українській літературі значно розширилося стильове та тематичне різноманіття. Тому рекомендації Максима Дупешка, на яких художніх творах варто зосередити свою увагу, стануть у пригоді молодим читачам.



Завідувачка ВОЮ Ірина Хліповська презентувала учням Чернівецької гімназії №18 та ліцею №3 медичного профілю виставку-рейтинг «Вибір читача», на якій представлені найпопулярніші серед читачів бібліотеки  твори жанру нон-фікшн, книги буковинських, українських та зарубіжних письменників.






Фото Ольги Звоздецької

 

Немає коментарів:

Дописати коментар