пʼятниця, 26 серпня 2022 р.

Екскурсія в Музей авіації та космонавтики "Україна - космічна держава".

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

26 серпня відбулася чергова екскурсія в Музей авіації та космонавтики "Україна - космічна держава».  Директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка кандидат фізико-математичних наук Віталій Яценко розповів гостям нашого міста про історію та досягнення світової космічної науки та техніки. Пан Віталій наголосив, що Україна – космічна держава з багатим минулим та впевненим потенціалом на майбутнє. Українцям дійсно є, чим пишатися, адже в Україні народилися основоположники космонавтики, українець був у космосі, Україна постійно бере участь у створенні космічного транспорту.

Зберігач фондів музею Ігор Красій запропонував екскурсантам огляд експозиції, яка розповідає про розвиток авіації на Буковині. Юні гості змогли навіть потримати в руках цікаві артефакти з багатої колекції музею.

Фахівці дали відповідь на безліч «дитячих» і «дорослих» запитань, а найактивніші учасники зустрічі отримали в подарунок світлину Леоніда Каденюка з його автографом.
























 

Немає коментарів:

Дописати коментар