четвер, 11 серпня 2022 р.

Екскурсія в Чернівецький обласний краєзнавчий музей «Археологія краю. Трипільська культура» та інтерактивне заняття з археології для дітей.

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

11 серпня ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка зініціювала ще одну екскурсію із серії краєзнавчих екскурсій в Чернівецький обласний краєзнавчий музей. Цього разу юні гості нашого міста та їх батьки познайомилися з археологічними дослідженнями, які велися на території Буковини. Історія ніби ожила, а екскурсанти змогли  побачити  артефакти, про які тільки чули в школі на уроці. Кандидат історичних наук Микола Ільків розповів про перші поселення людей на берегах Дністра, про виникнення та розвиток ремесел (ткацтва, гончарства, виготовлення знарядь праці), первісне мистецтво та предмети давнього релігійного культу. Особливу цікавість у присутніх викликали предмети, призначення яких до цих пір є загадкою, а також який вигляд мала старовинна гривня – перша грошова одиниця Київської Русі.

Особливе захоплення у дітей викликало інтерактивне заняття з археології. Юні екскурсанти познайомилися з із знаряддями, якими працюють археологи, спробували самостійно ними скористатися на макеті, який імітує археологічні розкопки та зробити свої перші відкриття) На згадку про цікаву зустріч пан Микола вручив кожному сертифікат юного археолога.

























































 

Немає коментарів:

Дописати коментар