понеділок, 21 листопада 2022 р.

День інформації "Час минає - пам'ять залишається" (до Дня Гідності та Свободи)


21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції  2004 року та Революції Гідності 2013 року. Цього дня ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

До Дня Гідності та Свободи абонемент ФОЮ підготував день інформації «Час минає – пам’ять залишається».

На зустріч із восьмикласниками НВК «Лідер» завітав кандидат історичних наук, асистент кафедри історії України ЧНУ ім. Ю. Федьковича Тарас Романович Ковалець.

Бібліотекарка Марина Ращик розпочала захід з хвилини мовчання, щоб вшанувати пам’ять всіх загиблих під час Революції Гідності. Після цього прозвучав вірш буковинського поета Михайла Брозинського «Україна – єдина».

Тарас Романович розповів учням про передумови двох революцій, що визначили долю нашої країни, про хід подій на Майдані та, відповідаючи на запитання учнів, поділився власними спогадами, як безпосередній учасник обох революційних рухів.

На завершення заходу учням була презентована виставка «Поклик ціною в життя». На ній були представлені книги з історії України, політологічні дослідження, свідчення очевидців та учасників тих подій, а також художні твори.













Немає коментарів:

Дописати коментар