середа, 30 листопада 2022 р.

Урок-застереження «Куди ведуть шляхи спокус?» ( До Міжнародного дня боротьби зі СНІДом)

1 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний День боротьби зі СНІДом. ВООЗ проголосила СНІД однією з найважливіших та трагічніших проблем, які виникли перед людством в кінці ХХ століття. Потрібно знати, що ця проблема має безпосереднє відношення до кожного із нас, без виключення. Україна є лідером в Європі по розповсюдженню ВІЛ та займає одне із перших місць по кількості ВІЛ- інфікованої молоді.
Профілактика ВІЛ/СНІДу - це здоровий спосіб життя. Слід уберігатись від випадкових статевих контактів, користуватись презервативами, які за даними вчених гарантують до 98% захисту; уникати споживання ін’єкційних наркотиків, ні в якому разі не користуватись вживаними шприцами.
Ці важливі питання із старшокласниками Чернівецького багатопрофільного ліцею № 4 обговорили лікар-методист Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Олександрович Нерпас та тренер-психолог БФ «Нова сім’я» Андрій Іванович Македон під час уроку-застереження «Куди ведуть шляхи спокус?», який зініціювала Школа соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе» при ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка. Спеціалісти розповіли про шляхи розповсюдження ВІЛ/СНІДу та зазначили, що завдяки сучасним методам терапії ВІЛ-інфіковані люди можуть вести активний спосіб життя протягом багатьох років.
Вони не становлять загрози для оточуючих у побуті. Фахівці наголосили, що тестування на ВІЛ і лікування є анонімними та безкоштовними, та порадили, як діяти в разі підозри на інфікування.
Керівниця ШСАП Ірина Хліповська познайомила ліцеїстів з новинками літератури нон-фікшн, яка допоможе молоді знайти відповіді на важливі питання, що стосуються здорового способу життя.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар