четвер, 10 листопада 2022 р.

Пізнавальна екскурсія в ботанічний сад ЧНУ ім. Ю.Федьковича

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Ботанічний сад ЧНУ ім. Ю. Федьковича – один з найстаріших та найбагатших за колекцією рослин в Україні. Тому інтерес до нього у гостей нашого міста надзвичайний. 10 листопада відбулася екскурсія для родин ВПО (користувачів ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка) до цього унікального культурно-просвітницького закладу.

 Не дивлячись на похмуру погоду, зустріч та спілкування з фахівчинею І категорії ботанічного саду ЧНУ Ксенією Коржан були дуже теплими. Пані Ксенія запросила наших гостей помандрувати мальовничими алеями саду, які чарують своєю красою навіть пізньої осені.  Екскурсанти познайомились з унікальною колекцією рослин з усіх куточків світу,  почули цікаві легенди та дізналися про народні буковинські звичаї, пов’язані з рослинами.

Науковиця запросила наших гостей відвідати ботанічний сад навесні, коли зацвітає багатюща колекція магнолій, крокусів, тюльпанів, і ботанічний сад особливо чарівний.  Також юним відвідувачам будуть цікаві зимові майстер-класи, які планують проводити працівники саду.



















Немає коментарів:

Дописати коментар