пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

«Мистецька скарбниця Буковини» (оглядова екскурсія в Чернівецький обласний художній музей)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

4 листопада арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» при ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відвідала Чернівецький обласний художній музей. Мета заходу – познайомити наших гостей з Харкова, Краматорська, Дніпра з творами мистецтва, які зберігаються у скарбниці  музею.

Завідувачка відділу науково-освітньої роботи Лариса Миколаївна Курущак познайомила екскурсантів з історією створення музею та джерелами поповнення фондів, розповіла про образотворче й культове мистецтво Буковини ХVII – 1-ї половини ХХ ст. та орнаментальне мистецтво краю ХІХ –ХХ ст. Юні відвідувачі вчилися аналізувати та інтерпретувати художній зміст творів, вести мистецький діалог, шанобливо ставитись  до надбань духовної культури України та Буковини.

Неабиякий інтерес у екскурсантів викликала експозиція, присвячена духовному надбанню Г.С. Сковороди. Але, нажаль, повітряна тривога обірвала творчий діалог. Ми обов’язково повернемось!
















Немає коментарів:

Дописати коментар