четвер, 4 травня 2023 р.

Інформаційна бесіда-пропозиція «Кличу в свою професію»

Знайти своє покликання – це джерело щастя

В. Сухомлинський

Коли молода людина стоїть на порозі дорослого життя, їй доводиться обирати, де здобути або продовжити освіти, чи куди піти працювати. У світі існує безліч професій, головне  не помилитися з вибором.
3 травня в абонементі філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулася інформаційна бесіда-пропозиція «Кличу в свою професію», яка допоможе старшокласникам, котрі ще не визначилися з вибором майбутньої професії.
Відкрила бесіду провідний бібліотекар Христина Мацків, яка коротко розповіла учням 9 класу ЗОШ №20 про важливість правильного вибору професії, провела огляд виставки та продемонструвала літературу, яка познайомить старшокласників з різноманітними професіями, посібники для учнів та батьків, мотиваційну літературу та книги з історіями успіху видатних людей.
Не дивлячись на те, що нині обов’язки з профорієнтації покладені на шкільних психологів, працівники з центру зайнятості продовжують допомагати тим, хто ще не визначився, ким хоче бути та куди піти вчитися.
Провідний фахівець з питань зайнятості відділу кар’єрного консультування Чернівецької філії Чернівецького обласного центру зайнятості Тетяна Олександрівна Маслова-Брукер розповіла учням про те, як обирати професію зважаючи на свої вподобання, схильності та можливості, а також виходячи з нинішніх потреб ринку праці. Діти переглянули короткі відеоролики про вибір майбутньої діяльності та особливості різних професій.
Презентували свій навчальний заклад представники Вищого професійного художнього училища №5. Заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Іванівна Федорук показала учням невеликий відеоролик про те, за якими спеціальностями відбувається навчання в училищі, які професії можна здобути та перспективи працевлаштування випускників ВПХУ №5. Продемонстрували свою майстерність у живописі здобувачі освіти 2 курсу групи 209, які цього року закінчують навчання в училищі. Старшокласники спостерігали як сам процес створення картин, так і вже готові вироби на виставці.
Після закінчення бесіди учні мали можливість спробувати себе у творчій діяльності. Разом із майстром з живопису та дизайну Мар’яною Анатоліївною Скрипник учні створювали власні малюнки на зрізах дерева акриловими фарбами. Столяр, майстер різьби по дереву Сергій Іванович Щур допоміг учням спробувати себе в деревообробці.
Старшокласники отримали на пам’ять свої вироби а також буклети з центру зайнятості та ВПХУ №5.







































Фото: Валентина Кухлій










 

Немає коментарів:

Дописати коментар