вівторок, 2 травня 2023 р.

Година спілкування «Школа підвищеної небезпеки або як захистити себе від жорстокості ровесників» (Школа соціальної адаптації підлітка. Заняття друге)

2 травня 2023 року відбулося друге заняття ШСАП «Пізнай себе» при ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка із серії спілкувань з молодшими підлітками на тему жорстокості, булінгу та недоторканості особи. Цього разу фахівці завітали до п’ятикласників Чернівецького ліцею № 14.
Капітан поліції Анна Харена, старша інспекторка відділу зв’язків з громадськістю УПП в Чернівецькій області, та керівниця кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при ЧОУНБ ім. М. Івасюка Галина Добровольська запропонували до перегляду відеоролики, які спонукали учнів до обговорення теми безпечної поведінки в інтернеті. Ліцеїсти жваво відреагували на проблеми, порушені в відеороликах, висловлювали свою думку з приводу побаченого, продемонстрували неабияку обізнаність в питаннях безпеки. Спікери звернули особливу увагу на повагу до прав іншої людини: однокласників, учителів, батьків. Модераторка заходу, керівниця ШСАП Ірина Хліповська пояснила учням, що таке особисті кордони та як чітко відмовити в небажаному контакті і дорослим, і одноліткам. Капітан поліції Анна Харена порадила уникати місць, де до підлітка може бути застосоване насильство; наголосила на праві дитини піти, якщо та опинилися у загрозливій ситуації; як за допомогою слів і дій покликати на допомогу у разі потреби. Керівниця кіноклубу Docudays UA Галина Добровольська вказала телефони гарячих ліній для дітей, куди можна звернутися в разі небезпеки.























Фото: Валентина Кухлій 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар