четвер, 30 листопада 2023 р.

Вечір студентської творчості «ЛІТ»

Бібліотека – простір для неформальної освіти і самореалізації молоді, комунікації, генерації та реалізації ідей і проєктів, розвитку творчого потенціалу і культурного відпочинку.
22 листопада до відділу обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка на літературний вечір завітали студенти – майбутні лікарі, дизайнери, фізики, видавці. У них різні спеціальності, але об’єднує їх усіх любов до літератури. Молоді люди розмірковували, звідки беруться натхнення та теми для реалізації художніх творів, читали вірші улюблених поетів, ділилися своїми авторськими творами, деякі з яких лунали вперше і залишали незабутні враження в серцях присутніх. Адже літературник – це безпечний простір для авторів-початківців. Викликали захоплення дебютні виступи Олександра Адамовича, Марії Кушнір, Софії Кирилюк, студентів Влада та Еріки. До творчого діалогу з молоддю долучився активний користувач бібліотеки викладач БДМУ Ігор Сходницький, який  запропонував увазі слухачів власні вірші, на які його надихнули подорожі Європою.
Учасники літературного вечора із захватом зустріли презентацію  романа в жанрі історичного фентезі «Путь Акогаре», автором якого є модератор заходу, студент Інституту фізико-технічних та комп'ютерних наук ЧНУ ім. Ю. Федьковича Олександр Адамович. Автор розповів про  своє захоплення історією та культурою Японії, які згодом спонукали його до ідеї створення роману, та заінтригував захоплюючим сюжетом.
Головний меседж вечора студентської творчості – кожен, хто пише, не має боятися нести свою творчість іншим людям. Бо це цінний досвід,  і саме він робить автора успішним та вирізняє з-поміж багатьох.
 
















Фото: Ірина Хліповська, Крістіна Мацків, Валентина Кухлій 



Немає коментарів:

Дописати коментар