вівторок, 7 листопада 2023 р.

Антифейкова гра «НотаЄнота» (Школа соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе»)

 

Кожен з нас постійно знаходиться під впливом медіа, потоків інформації, які ми щоденно отримуємо. Багато інформації треба вміти аналізувати та перевіряти. Але часто-густо ця інформація  не усвідомлюється і не опрацьовується, як треба. Тому медіаграмотність повинна стати необхідним і обов'язковим елементом повсякденного життя кожного свідомого громадянина, особливо зараз в умовах війни.

Місія сучасної бібліотеки – допомагати користувачам вчитися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа. Допомогти юнацтву розпізнавати фейкові новини покликана інтелектуальна гра «НотаЄнота», яка відбулася 7 листопада в ШСАП «Пізнай себе» при ВОЮ ЧОУНБ ім. М.Івасюка. Тренерка проекту «НотаЄнота» старша наукова співробітниця науково – дослідного експозиційного відділу природи краю Чернівецького обласного краєзнавчого музею Тетяна Никирса запропонувала учасникам гри, старшокласникам Чернівецького ліцею №3 медичного профілю, спробувати за допомогою чотирьох раундів гри навчитися розпізнавати ворожі впливи та російські фейки. Учні розділитися на чотири команди, які намагалися нейтралізувати ворожі вкиди та розпізнавати маніпуляції, досліджуючи методи пропагандистів. Головним завданням гри стало «рятування рядового Єнота», якого захопили росіяни. З цим завданням найуспішніше справилась команда «Самовар».

Також працівниками бібліотеки було запропоновано огляд книжкової виставки « Медіаграмотність – вимога часу», яка допоможе вдумливому читачу  оптимально використовувати отриману інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.




























Немає коментарів:

Дописати коментар