четвер, 30 листопада 2023 р.

Молодіжний диспут «СНІД – сучасна проблема людства» (в рамках Школи соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе»)

Щорічно, з 25 листопада до 10 грудня включно, в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основними завданнями акції  є популяризація ідеї рівності та недопущення будь-якого виду насильства та охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
В рамках акції 30 листопада у Чернівецькому політехнічному фаховому коледжі відбувся молодіжний диспут «СНІД – сучасна проблема людства», присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом та Міжнародному дню прав людини. Керівниця ШСАП при ВОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка Ірина Хліповська охарактеризувала основні проблеми, з якими щодня стикаються ВІЛ-інфіковані (дискримінація, соціальна ізоляція, приниження, пожиттєвий режим лікування) та запропоновала студентам поміркувати, чому так відбувається.
З цією метою завідувачка відділу інформаційних технологій ЧОУНБ ім. М. Івасюка Галина Добровольська продемонструвала документальні відеоролики «Чим живуть ВІЛ-позитивні підлітки», «Як жити з ВІЛ: позитивні історії ВІЛ-позитивних українців», «#LocalHeroes: як ВІЛ-позитивні підлітки допомагають долати СНІД».
Після перегляду відео практична психологиня Чернівецького фахового політехнічного коледжу Наталя Оксіна спонукала молодь до діалогу про причини псування стосунків з  родичами, друзями, знайомими, співробітниками ВІЛ-інфікованих та порушення їх прав деякими членами суспільства.  Виявилось, що наша молодь досить добре обізнана щодо шляхів розповсюдження ВІЛ/СНІДу та способу життя з цією інфекцією, тому більшість студентів вказали, що причиною негативного ставлення до ВІЛ-позитивних людей є саме недостатня поінформованість громадян. Сучасні молоді люди досить толерантні по відношенню до ВІЛ-інфікованих і готові бачити  їх серед своїх друзів, однокурсників, співробітників.
 



















 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар