пʼятниця, 10 березня 2023 р.

Натуралістичні студії «День кота в Європі» (в рамках засідання Інформаційно- екологічного центру)

10 березня відбулося чергове засідання Інформаційно-екологічного центру при ФОЮ, яке присвячено Дню кота у Європі, що  відзначається 17 лютого.
До природничого відділу Чернівецького обласного краєзнавчого музею завітали учасники арт-студії «СТІБok – ми зшиваємо країну» при ФОЮ. 
Провідна наукова співробітниця музею Тетяна Никирса розповіла гостям нашого міста та постійним користувачам бібліотеки про історію виникнення свята, ініціатором якого стала італійська журналістка Клаудія Ангелетті. Біологиня зазначила, що за часів інквізиції котів (особливо чорного кольору) активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил. Тому цей день покликаний хоч якось спокутувати провину людства перед чарівними тваринками, зробити крок їм на зустріч та нагадати про дуже важливі речі, які нами часто не беруться до уваги. Про те, що кожен з нас також може бути трішечки добрішим, що ми цілком в силах допомогти тим, хто довірився нам. Адже у світі міліони бродячих кішок, які потребують захисту і допомоги. Захоплива вікторина та гра «Вірно-невірно», запропоновані пані Тетяною, допомогли дітям та їх батькам дізнатися більше про анатомію, фізіологію, поведінку котів, спростувати міфи та упередження, пов’язані з ними.
Другу частину засідання Тетяна Никирса присвятила виготовленню інтерактивної іграшки –котика з екологічних матеріалів. Варто зауважити, що це веселе заняття неабияк захопило не тільки дітей та підлітків, а їх батьків і бібліотекарів)
Неабиякою окрасою заходу стала виставка дитячих малюнків, присвячених вусатим-
хвостатим улюбленцям. І, звісно, бібліотекарки запропонували увазі присутніх книжкову виставку «Коти в літературі» з фондів бібліотеки. Книги, які зацікавили, сподобались кожен користувач зможе отримати у відділі абонемента та читальній залі ФОЮ.





















Фото: Валентина Кухлій, Ірина Хліповська













 

Немає коментарів:

Дописати коментар