четвер, 23 березня 2023 р.

Година запитань та відповідей «Ранній секс та його наслідки» (в рамках Школи соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе»)

Відгукуючись на численні прохання старшокласників Чернівецького ліцею № 14 та їх батьків ШСАП «Пізнай себе» при ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка продовжила серію занять на тему «Ранній секс та його наслідки». Під час години запитань та відповідей з ліцеїстами поспілкувалися лікарка акушерка-гінекологиня Міського клінічного пологового будинку №2 Юлія Лека та лікарка-медична психологиня МКПБ №2 Ірина Толмачова.
Під час довірчого діалогу між  підлітками і медикинями  Юлія Лека розповіла про значення репродуктивного здоров’я в житті молодої людини, про особливості статевого розвитку дівчат та хлопців та дала поради, як вберегтися від негативних наслідків незахищених сексуальних стосунків.
Ірина Толмачова за допомогою психологічних вправ та командного змагання спонукала учнів замислитись над причинами ранніх статевих відносин, наслідками сексуальної поведінки, відповідальністю за власні вчинки.
Відповідаючи на численні запитання молоді, обидві фахівчині наголосили на необхідності контрацепції в статевому житті, щоб запобігти небажаній вагітності та вберегтися від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Лікарки дали поради, які засоби найбільш безпечні та дієві саме для молоді.
 


















Фото: Валентина Кухлій






 

Немає коментарів:

Дописати коментар