четвер, 30 березня 2023 р.

Лабораторія читацького смаку «Смак сучасної літератури» (в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги)

Щороку в останній тиждень березня у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.
У незалежній Україні тиждень дитячої та юнацької книги було засновано  22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнський. Основне завдання Тижня – заохотити дітей та молодь до читання та популяризація книги.  Традиційно цього Тижня в бібліотеках проводяться різноманітні літературні заходи, зустрічі з авторами, презентації книжок, тематичні книжкові виставки.
30 березня поспілкуватися про сучасну літературу зі студентами Чернівецького політехнічного фахового коледжу завітав  молодий талановитий чернівецький письменник, автор романів «Історія, варта цілого яблуневого саду» та «Біля карети під мертвим лисом», лауреат премії ім. Кохановського та премії Гарета Джоунза, голова ГО «Європейський культурний простір»  Максим Дупешко.
Своє спілкування з студентами письменник  розпочав з запитання для чого нам потрібна література та навіщо взагалі читати, і чи знають присутні скільки письменників в Україні, чим заохотив молодь до діалогу та обміну думками. За допомогою мультимедійної презентації пан Максим розповів про напрямки розвитку сучасної української та світової літератури в цілому, познайомив з новими цікавими іменами в літературі Буковини та дав рекомендації, на яких художніх творах варто зосередити свою увагу. Відповідаючи на численні запитання письменник розповів про історію написання власних романів «Історія, варта цілого яблуневого саду» та «Біля карети під мертвим лисом», про дивовижні зустрічі та події, пов’язані з цими творами, чим викликав у студентів та викладачів неабиякий інтерес до книг. Звісно, Максим Дупешко поділився своїми творчими планами, а молодь висловила бажання продовжити творчі зустрічі з митцем. 
Навіть повітряна тривога не завадила щирому спілкуванню, яке були змушені  продовжити в сховищі. Наприкінці заходу письменник відповів на  запитання студентів, які захотіли поспілкуватися особисто та охоче сфотографувався із кожним бажаючим.
Бібліотекарки ФОЮ представили книжкову виставку «Смак сучасної літератури» та запропонували присутнім стати користувачами бібліотеки.
 















Фото: Валентина Кухлій, Ірина Хліповська




 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар