середа, 29 березня 2023 р.

Бренд-автор-шоу «Пригостись золотим медом поезії» (в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги)

29 березня працівники ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка завітали в гості до Центру допомоги врятованим та поспілкувалися з його відвідувачами. Бібліотекарки розповіли про послуги, які надає бібліотека ВПО, познайомили з дитячою та підлітковою літературою та запропонувала гостям нашого міста разом з дітьми та онуками стати користувачами книгозбірні.
Окрасою заходу стала зустріч з популярною буковинською поеткою, лауреаткою обласної літературної премії ім. О. Кобилянської та премії ім. П. Куліша Міжнародної літературно-мистецької академії Оленою Рєпіною. Гості Буковини із захопленням слухали теплу, чисту, як гірський струмок, життєствердну поезію мисткині та радо долучилися до віршованих флешмобів. Родинні спогади поетки, її враження і почуття від подій, що відбуваються в Україні, розповідь про волонтерську діяльність спонукали відвідувачів поділитися власними переживаннями та мріями. Зустріч переросла в щирий діалог про минуле і майбутнє України та допомогла кожному відчути себе частиною великої родини.
Емоцій було багато. Були теплі посмішки і бриніли сльози, обійми з мамою військового, який захищає рідне місто Бахмут, і розповіді про перебування за кордоном. І звісно – багато вражень від віршів Олени Рєпіної, проникнутих щирою любов’ю до людей, природи, рідної домівки.
Приємним сюрпризом стали подарунки-книги для дітей та онуків гостей заходу з фонду буккросингу ФОЮ. А представник ГО «ЄАльтернатива» Володимир Мороз, за сприяння якої і відбувся захід, презентував всім присутнім баночки духмяного буковинського меду, який став своєрідним символом сьогоднішньої зустрічі.
Бібліотека ж поповнилась збіркою патріотичної поезії «Весна озброєна», яку подарувала Олена Рєпіна.
 



























Фото: Валентина Кухлій















Немає коментарів:

Дописати коментар